Protest tegen plezierjacht in Hoeksche Waard

Protest tegen plezierjacht in Hoeksche Waard

Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseren Animal Rights en Fauna4Life een demonstratie tegen de opening van het jachtseizoen. Jessica Smit, Animal Rights: “Wilde dieren worden aan flarden geschoten voor het amusement van een kleine groep jagers. Het is onbegrijpelijk dat de plezierjacht in Nederland is toegestaan.” De demonstratie zal plaatsvinden in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Daar zal een duidelijk statement worden gemaakt tegen deze meedogenloze hobby.

VERMAAKJACHT, PLEZIERJACHT OF HOBBYJACHT
In Nederland zijn er vijf diersoorten die tijdens het jachtseizoen bejaagd mogen worden. De jacht dient geen enkel redelijk doel. Het vindt alleen plaats vanwege het genoegen dat de jagers eraan beleven. Het jachtseizoen in Nederland begint midden augustus met de jacht op wilde eend en konijn. Vanaf 15 oktober mag er gejaagd worden op fazant, haas en houtduif. Het jachtseizoen eindigt eind december (haas en vrouwtjesfazant) of eind januari (wilde eend, konijn, houtduif en mannetjesfazant). Jessica Smit: “In 2016 hebben alleen al in de provincie Zuid-Holland 66.106 dieren de plezierjacht niet overleefd.”

HOEKSCHE WAARD
Afgelopen jachtseizoen filmden leden van Animal Rights hoe een haas tijdens een drijfjacht bruut werd opgejaagd, beschoten, door een hond achterna gezeten en uiteindelijk met zes klappen werd doodgeslagen. Dit is niet zoals de wet is bedoeld, maar dergelijke praktijken vinden overal plaats.

 

3 oktober 2018

Pin It on Pinterest