De archaïsch feodale denkwereld van Seger, baron van Voorst tot Voorst

De archaïsch feodale denkwereld van Seger, baron van Voorst tot Voorst

De directeur van Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft het niet zo op de wolf en de damherten die via die vermaledijde ecoducten ZIJN hobbypark dreigen te overspoelen. De Hoge Veluwe weert wolf met metershoge hekken.

De damherten vreten de boel kaal en de wolf zal, naar hij vreest, zijn moeflon hobbyprojectje decimeren. Dat deze moeflons hier uitgezet zijn en van oorsprong in Nederland niet thuishoren (faunavervalsing), zegt hij er vaak niet bij. De wolf zal, als het aan de baron ligt, direct de kogel krijgen wanneer deze ook maar 1 poot binnen de grenzen van het hobbyparkje van deze landgoedeigenaar zet. Want naar goede feodale traditie is de wil van de baron wet.
‘Ik wil ze niet, ik wil ze niet’ zo lijkt de mantra van de heer Seger et cetera te luiden. Als een dreinend klein kind dat zijn zin niet krijgt, blijft hij het maar herhalen.
Juridisch gezien mag hij deze dieren de toegang tot het park weigeren, daar is geen speld tussen te krijgen. Maar in plaats van hardnekkig vast te houden aan de archaïsche denkwijze van feodale grootgrondbezitters, zou hij het belang van de natuur voorop kunnen zetten. Plaats geen obstructies voor alle dieren die migratiegedrag vertonen en sluit u aan bij een integraal natuurnetwerk dat de natuurgebieden in Nederland, en nog liever ook met de rest van Europa, verbindt.

Beste heer Seger, baron van Voorst tot Voorst, stop met het dienen van uw eigen belang en kom nu eindelijk eens op voor de belangen van de natuur. Stop met natuurtuinieren en bovenal: Stop met uw archaïsch feodale wijze van denken. Die doet absoluut geen recht aan de ware natuur en is zeker niet meer van deze tijd.

Arno-Jan Boere

 

9 juli 2019

Pin It on Pinterest