Protest tegen (hobby)jacht in Hoeksche Waard

Protest tegen (hobby)jacht in Hoeksche Waard

Zaterdag 20 oktober heeft Fauna4Life meegelopen in een demonstratie tegen de (hobby)jacht. Vanaf 15 oktober mag in Nederland weer gejaagd worden op hazen, fazanten en houtduiven. De jacht op konijnen en wilde eenden was op 15 augustus al van start gegaan. Dit gaat vaak met misstanden gepaard en vindt in feite alleen plaats vanwege het plezier van de jagers.

Stille tocht
Deze demonstratie was georganiseerd door Animal Rights. Na een toespraak van Jessica Smit, campagneleidster, liepen de deelnemers in een stille tocht door de kern van Strijen. Er liepen zo’n 100 mensen mee. Naast Animal Rights en Fauna4Life waren ook de Partij voor de Dieren en GroenLinks aanwezig. Na de stille tocht hield Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten, een korte toespraak. Hierna hield een van de Hunt Saboteurs nog een toespraak over de werkwijze die zij hanteren.

Jacht verstoren
Als locatie van de demonstratie is de Hoeksche Waard gekozen, omdat daar veel wordt gejaagd. Animal Rights voert al enkele jaren actie in de Hoeksche Waard onder andere door de jacht vanaf de openbare weg te verstoren. Fauna4Life werkt vanaf dit jaar samen met Animal Rights tegen de (hobby)jacht.

 

21 oktober 2018

Pin It on Pinterest