Fazanterie in Deurne legt loodje

Fazanterie in Deurne legt loodje

In Deurne, in het buurtschap Klein Bruggen, is een van oudsher zeer grote fazanterie van een bekende jagersfamilie met duizenden fazanten, dit jaar niet meer opgestart. De rennen liggen er leeg bij. Een, voor zowel de fazanten zelf als de hele natuur, geweldige ontwikkeling.

In april besloot het gemeentebestuur van Deurne de plezierjacht op de 5 wildsoorten (haas, konijn, houtduif, wilde eend en ook fazant) op de gemeentegronden te sluiten. Tientallen jagers hebben daardoor geen fazanten meer nodig om te ‘beheren’. De samenwerkende jagers (WBE) van Deurne leden een gigantische nederlaag.

Hoewel de jacht op onder andere de fazant nu is gesloten, heeft het gemeentebestuur altijd beweerd dat de leden van de plaatselijke WBE niet aan het uitzetten van fazanten deden. Een bewezen leugen.

Onder grote druk van zowel personen als organisaties die zich inzetten tegen de jacht, gesteund door natuurvriendelijke politieke partijen, verloor de WBE enorme jachtgebieden in de Deurnese bossen. Veel bewoners en recreanten in Deurne zijn opgelucht dat zij van het geknal in de bossen af zijn.

Afgezien van het verbod op de jacht, heeft ook het controlesysteem op deze fazanterie ertoe geleid dat jagers eieren voor hun geld hebben gekozen en daar geen fazanten meer durfden op te halen.
Het gaat hier om een fantastisch resultaat in de strijd tegen de plezierjacht.

De pijlen zijn nu gericht op een fazanterie in het dorp Neerkant. Daar is de fazanterie gelegen aan de Vuurlinie. What’s in a name.

De nu lege fazanterie

Lees ook:
Deurne staakt plezierjacht

Oproep om plezierjacht in Deurne stop te zetten

Deurne ‘koopt’ tijd voor discussie over jacht

Oproep: geen jacht op gemeentegrond Deurne

WBE wederom in opspraak in Deurne

22 november 2021

Pin It on Pinterest